Op tijd aanpakken van vermoeidheid en overprikkeling voorkomt Overspannenheid en Burn-out!

Veel van mijn clienten komen bij mij met klachten die te maken hebben met vermoeidheid en overprikkeling: uitgeput zijn, een kort lontje hebben, het gevoel hebben dat het allemaal teveel is, geen zin hebben om in de ochtend uit bed te komen, in de avond alleen nog maar kunnen bankhangen, snoepen (m.n. chocolade is erg populair), het gevoel hebben niet alles eruit te halen wat erin zit, onvrede, vergeetachtigheid, last van gespannen nek en schouders en ga zo maar door.

Door samen te onderzoeken en te voelen wordt duidelijk dat de basis van het probleem ligt in het overnemen van energieën uit de omgeving. Ze dragen van alles met zich mee dat niet bij hen hoort, of dat niet meer bij hen hoort.
Deze negatieve energie, of energetische ballast komt van anderen maar ook door bijvoorbeeld uitlaatgassen en andere vervuiling van onze leefomgeving.

Op tijd aanpakken van vermoeidheid en overprikkeling voorkomt Overspannenheid en Burn-out!
Klinkt heftig? Dat is het ook, vooral als je al een hele tijd eigenlijk weet dat er iets niet goed aan het gaan is. Maar het goede nieuws is dat er van alles aan te doen is!
In andere culturen, zoals in het Hindoeïsme, leert van jongs af aan om dagelijks energetische hygiene toe te passen. Gek toch, dat wij dat niet doen?!
Hier zijn echt heel veel makkelijke manieren voor.
Ik zal je hieronder een paar tips geven die je gedurende de dag naar eigen voorkeuren en behoefte kunt inzetten.

Maar allereerst is het interessant om te weten hoezo die energieën bij de èèn (meer) blijven kleven dan bij de ander. Trouwens zijn er ook velen mensen die er last van hebben, maar het zich nog niet bewust zijn.

Het komt er op neer dat er geen goede balans is tussen geven en nemen, tussen binnen- en buitenwereld en tussen iets doen en niets doen.
In mijn praktijk leer ik mijn clienten dan ook om zichzelf echt op de eerste plaats te zetten. En ik laat ze voelen dat dat totaal niet egoïstisch is, maar juist voor iedereen van voordeel is!
Ik leg uit hoe deze aangeleerde mechanisemen werken en wat de onderliggende redenen zijn waarom ze ze in stand hebben gehouden. En wat de prijs is die ze ervoor betalen. Dag in dag uit.

Vervolgens zorgen we er samen voor dat de energieën opschonen en terug gaan naar waar ze horen. En/ of we voeren ze via de voeten af naar de aarde. Het werkt altijd. En sneller dan je misschien zou denken.

Om ervoor te zorgen dat de ballast zich in toekomst niet meer hoeft op te hopen, leer ik mijn clienten aan om meer van zichzelf te durven houden. Kwestie van toestaan. 🙂
En ik reik hen verschillende technieken aan om het energieveld schoon te houden en/ of schoon te maken aan, zoals:
– Ademhalingstechnieken
– Meditatietechnieken
– Affirmaties
– Lichaamsoefeningen
– Andere uiteenlopende manieren om jezelf op te schonen en op te laden (zie de eerste hieronder)

De komende tijd zal ik heel veel tip’s en trucks met jullie delen, zodat jullie hier zelf mee aan de slag kunnen. Want hoe minder vreemde energieën wij mensen met ons meedragen, hoe fijner we kunnen samenleven met elkaar.

Tip nummer 1 geef ik meteen:
Hou de vingertoppen van je beiden handen tegen elkaar aan. Dit ziet er niet alleen heel intelligent uit ;-), het zorgt er ook voor dat je je energie meer bij jezelf kunt houden en even lekker door je eigen systeem stuurt. Doe het maar eens en ervaar of je de energie kunt voelen stromen en of het prettig voelt. Laad het je op?

Ik lees of hoor graag van je of dit voor je werkt! Laar je reactie hieronder achter en ik kom bij je terug!

Ook lees ik heel graag van je wat voor soort tips je het liefst zou willen krijgen van mij. Gaan die bijvoorbeeld over ademhalingstechnieken of heb je liever meditatietechnieken. Laat het me weten zodat ik je gericht kan helpen!

Lees hier en hier twee andere artikelen van mij waarin ik je tips geef om meer te ontspannen en op te laden.

En omdat naar mijn mening dit zo’n belangrijk startpunt is voor meer geluk en succes in je leven deel ik binnenkort een nieuw blog hierover met je. Deze keer doe ik dat op uitnodiging van It’s just Therapy. wordt vervolgd!