Echt jezelf zijn: hoe doe je dat?

tina evers 22

Over Tina

Levenstherapeut | Healer | Nieuwe Geest Coach

Creëer jouw droomleven door jezelf te bevrijden van je innerlijke blokkades. Kom in alignment met wie je echt wilt zijn en plug in op je potentieel.

Zo kan ik jou helpen

Jezelf zijn

Hoeveel procent van de tijd, en bij wie, ben jij echt jezelf? En wanneer/ in welke omstandigheid doe je je anders voor (al dan niet express)? Neem echt even een moment voor jezelf om hier een antwoord op te voelen van binnen.
Waarom ik dit vraag? Omdat ik zowel bij mezelf, als bij anderen waarneem dat echt jezelf zijn, in alle kracht, openheid en kwetsbaarheid soms heel eng en moeilijk kan zijn.

We leren van kleins af aan om ons echte, prachtige, en ja echt : perfecte wezen te verhullen. We zetten een masker op. Er zijn drie hoofdtypen maskers: het liefdesmasker, het krachtmasker en het sereniteitsmasker. Afhankelijk van onze persoonlijkheid en de situaties die we als heel jong mens meemaken, kiezen we onbewust één, of een mengvorm van die maskers. Dit doen we vanuit een onbewust instinct om te overleven. We passen ons aan. Daarmee voelt het leven veiliger. Biologisch vergroten we zo onze kans op overleven. We willen of kunnen al die onzekerheid, pijn, verdriet en/ of angst niet toelaten. Dat zou echt teveel zijn.
Later als we die overlevingstactieken niet of nauwelijks meer nodig hebben, zijn we zo gewend geraakt aan onze maskers en onze afweerpatronen, die dus verhullen wie we werkelijk zijn, dat we niet meer in staat zijn om ze af te leggen. We weten niet meer wie we echt zijn. Of we schamen is voor ons echte ik.

Maar als we niet meer ons unieke en vrije ik zijn, hoe kunnen we dan dan weer vanuit ons volledige potentieel gaan leven?

De weg terug naar binnen

Voor sommigen van ons – zo was het in ieder geval bij mij – knaagde er altijd iets op de achtergrond. Het kostte mij – zonder dat ik het door had – heel veel energie en gaf constant onrust. Waar ik dan weer afleiding van buitenaf voor zocht. Waardoor ik nog vermoeider en verder weg van mezelf verwijderd raakte.
Toen ik dit perpetuum mobile eenmal in de gaten kreeg, ben ik op zoek gegaan naar manieren om toch te achterhalen wat dat ongemakkelijke, gejaagde gevoel nou veroorzaakt.
Wanneer duidelijk is geworden dat we onszelf vanuit een (oude) overlevingsstrategie anders voordoen dan we werkelijk zijn en wat daar de consequenties van zijn, kan het proces van ontdoen beginnen. We pellen als het ware laag voor laag van de oude ‘beveiligingslagen’ af, waarmee we steeds vaker en langer echt kunnen zijn wie we eigenlijk zijn.
In tegenstelling tot wat velen volgens mij geloven is dit proces niet iets vervelends of engs. Nee, het is de mooiste en meest interessante reis die we maar kunnen maken. En bij iedere tussenstop plukken we de vrucht van de ‘arbeid’; we worden gelukkiger, blijer, gezonder, vrijer, etc.

Maar hoe dan?

Het is dus een reis naar binnen. (Dagelijks) mediteren en mezelf terugbrengen in het lichaam, dus uit het hoofd. Het hart openen. Ademhalingsoefeningen helpen ook, omdat ze ons in het hier en nu brengen en de eeuwige stroom aan gedachten stilzetten. Maar ook bijvoorbeeld Yin yoga was voor mij een grote ontdekking. Verder helpt het heel erg om een dagboek bij te gaan houden en daarin ‘automatisch te schrijven’. Dat is schrijven zonder erbij na te denken. Dus eigenlijk zonder censuur van de mind/ het ego. Ik zal in toekomst vaker blog’s met jullie delen waarin ik praktische hulpmiddelen geef om te ontspannen en thuis te komen in jezelf.
Maar hier en hier zijn alvast een paar voorbeelden.
En natuurlijk helpt het om jezelf een coach of therapeut te gunnen. Hij of zij weet zonder oordeel, vanuit het hart de juiste vragen te stellen. Je te helpen zakken in je lijf en je bewust te maken van belemmerende patronen en overtuigingen die je zelf niet ziet. We halen ze samen naar je bewustzijn, zodat je concrete stappen kan maken in richting van je blijste en vrijste versie van jezelf!

En nu jij!?

En nu is mijn vraag: waar wacht jij nog op? Neem nu contact met mij op voor een gratis reading- en coachingssessie van 30 min. waarin ik je precies laat zien waar en hoe jij je stappen kunt zetten in richting van echt jezelf zijn en daar happy mee zijn. Kijk ook eens bij mijn reviews helemaal onderaan op de website It’s just Therapy voor wat anderen van hun proces van bewustwording vonden.

Meer lezen?

We doen het allemaal. Echt waar.Onszelf verhalen vertellen. Steeds weer.Sommige verhalen geven ons kracht en brengen ons verder. Maar ook heeft iedereen één of meerdere...

Onze opvoeding en emoties Wie van ons heeft nou als kind ervaren dat al onze emoties er mochten zijn en dat dit geen enkele negatieve...

Healing op afstand zo werkt het Healing op afstand mogelijk volgens de tot nu toe ontdekte wetten van de kwantumfysica Wat is healing op afstand?...