Levenstherapie® – Wat is het en wat doet het?

Levenstherapie heeft een holistische visie op het leven. De mens is een individu maar staat wel in continu verband met zijn lichaam, emotie, denkbeelden, verleden, wil, verstand, sociale omgeving, spiritualiteit, voeding etc. Daardoor wordt hij beïnvloed en dit betekent dus dat alle elementen met elkaar in verband en connectie staan en niet als iets apart beschouwd kunnen worden. De Levenstherapeut beschouwd het symptoom, dat vaak samen gaat met een hulpvraag, als een gevolg van de oorzaak die in het hele systeem ligt. Levenstherapie is bedoeld voor mensen die meerdere aspecten in zichzelf tot eenheid willen brengen en ze zo ervaren – dus lichamelijk, emotioneel, mentaal, sociaal en energetisch herkennen, integreren en als geheel willen laten samenwerken.

Daarvoor gebruikt de Levenstherapie de kennis die afkomstig is uit de:

  • Ontwikkelings- en lichaams- georiënteerde psychologie
  • Trauma- en lichaamswerk
  • Energie en bewustzijn
  • Spiritualiteit en lichtwerk

Door deze brede manier van kijken ontstaat een rijkdom aan krachtige tools die op verschillende lagen van elk persoon zal doorwerken. Dat is wat de Levenstherapie zo bijzonder maakt. Levenstherapie betekent gewoon in zijn totaliteit weer meedoen aan het leven!

 

Levenstherapie® kan ondersteunen bij:

  • Lichamelijke symptomen, zoals (chronische) vermoeidheid, burn out, hoofdpijn, slaapproblemen, huidproblemen, pijn in het lichaam (bijvoorbeeld schouders), obstipatie, problemen met overgewicht of juist te dun zijn…(Ik heb sinds kort weer last van regelmatige migraine aanvallen. Of mijn wond wil maar niet genezen, maar ik ben geen suikerziekte patiënt.)
  • Emotionele symptomen, zoals driftbuien, angstaanvallen, traagheid of agitatie, paniekaanvallen, angst, eetstoornissen, sombere stemmingen… (Dan moet ik huilen en huilen en weet niet waarom. Opeens wordt me het te veel, klap ik eruit en sla de boel kapot.)
  • Mentale symptomen, zoals, onrust, onvrede, fobieën, verslaving, piekeren, besluiteloosheid, ongezonde en belemmerende overtuigingen, ongezonde manier van met jezelf omgaan… (Ik ben niet goed genoeg. Ik ben lelijk en dom.)
  • Sociale symptomen, slecht contact kunnen onderhouden met andere mensen, verwerking van verlies, carrière issues, sociaal isolement…(Ik voel me eenzaam. Ik voel me ongemakkelijk als ik….)
  • Spirituele symptomen, uit contact met zichzelf voelen, hopeloosheid. (Ik doe soms dingen waarvan ik me dan achteraf pas afvraag hoe ik deze heb kunnen doen, zo ben ik nooit geweest.)

*De Levenstherapeut is opgeleid aan de School of Life, opleidingsinstituut voor Levenstherapie. Dit is een geaccrediteerde 5-jarige opleiding op HBO-niveau, incl. Medische Basiskennis en DSM IV.