Hai, ik ben Tina…

Ik geloof dat wij de bewuste creators van ons eigen leven zijn

Hier vertel ik je graag wat meer over wat ik hiermee bedoel en hoe ik dit ben gaan geloven

Doordat het bij mij thuis onrustig, gespannen en onvoorspelbaar was, ben ik op jonge leeftijd te veel verantwoordelijkheid op me gaan nemen. Later leerde ik dat dit parentificatie heet. 

Er zijn vele vormen van parentificatie en ook de zwaarte verschilt natuurlijk. Toch zie ik bij veel van mijn cliënten dezelfde nadelige gevolgen ervan die ze (onbewust) met zich meedragen tot ze er echt mee aan de slag gaan. 

Het mooie, ik noem dit ‘het magische’ is dat wanneer er eenmaal wat knoppen om worden gezet, juist deze mensen gigantische groei doormaken en grote stappen zetten naar een rijk, succesvol, gezond en vervuld leven.

Problemen smelten als sneeuw voor de zon en het leven gaat veel moeitelozer. 

tina evers 37
tina evers 29
Logo Tina Evers element goud

Ik wist niet eens dat ik ergens last van had, ik zag het niet

Dit hoor ik vaak terug van de mensen waarmee ik werk. 

Of de andere variant ervan: “Ik wist niet dat ik je nodig had!”

Bij mijzelf ging het ook zo: toen ik op mijn 14de ‘door toeval’ terecht kwam bij een energetisch therapeute gingen bij mij de eerste luiken open en begon ik met het omzetten van problemen naar een grotere ervaring van harmonie en veiligheid. Zowel met mijn gezondheid, als op het vlak van sociale interactie, ging ik toen gelukkig de eerste belangrijke stappen te zetten naar verbetering van mijn persoonlijke situatie. Ik ging me anders voelen en ook mijn uiterlijke omstandigheden verbeterden flink. 

Dit is altijd zo blijven gaan: iedere keer wanneer ik weer een ‘bold move’ maakte, groot of kleiner, ging ik weer groeien, weer meer geluk ervaren van binnen en werd mijn leven leuker. 

Ik merkte dat er een causaal verband was. En dat smaakte natuurlijk naar meer. En dit gun ik jou ook. Het is mijn missie geworden om zoveel mogelijk mensen hierbij te helpen. 

Ik vond wat ik zocht

Na veel autodidactisch vaardigheden te hebben ontwikkeld op het gebied van mensenkennis, spannende uitdagingen aangaan (zoals een wereldreis in mijn eentje, een tv-programma presenteren, etc., tot kennis opdoen op het gebied van spiritualiteit en esoterie.

Dit bleef ik doen, maar ik wilde dieper, want de kern had ik nog niet gevonden. 

Zo kwam ik in 2007 in aanraking met School of Life. Daar heb ik 6 jaar lang een deep dive gemaakt in alles wat met energetische therapie te maken heeft. Dingen die mij enorm hebben geholpen in mijn helings- en groeiproces waren meditatie, reflectieoefeningen, energetische oefeningen zoals aurawerk, healings, lichaamsgerichte oefeningen, systemisch werk en natuurlijk ook uitwisselen met mensen die mij begrepen en die zonder oordeel of eigen agenda naar mij konden kijken. 

Het werkt en het smaakte naar meer...

En doordat ik zelf, maar ook bij de mensen op me heen, merkte hoe gelukkiger en met meer vervulling we door het leven gingen, en door mijn enorme fascinatie voor alles wat met innerlijke transformatie (lees: groei) te maken heeft, kon ik niet anders dan dit ook actief, ook als mijn werk, te gaan delen met de rest van de wereld. Zo stopte ik met mijn werk als projectmanager bij de Gemeente Amsterdam en ging ik mijn volledig richten op mijn eigen praktijk als Healer en Energetisch Therapeut.

En zo ging ik dus, naarmate ik mijn eigen blinde vlekken steeds meer had aangekeken en getransformeerd, steeds meer zien hoe mensen overal om me heen aan het struggelen waren. Bijna iedereen liep rond te sjouwen met onnodige ballast. Ballast die eenmaal omgezet er juist voor zou gaan zorgen dat die mensen hard konden gaan groeien in bewustzijn en levensgeluk. Nu kon ik weer helpen en bijstaan, maar in tegenstelling tot vroeger, toen ik nog een kind was, zonder te veel van mezelf op te offeren. En ondertussen bleef ik zelf ook lekker doorgroeien. Handig, twee vliegen in een klap. ;-)

tina evers 68

Een paar voorbeelden uit mijn eigen reis om het wat concreter te maken:

Als kind was ik vaak heftig ziek en had ik vaak iets gebroken. Voor velen moge dit toeval zijn, of botte pech, voor mij niet. Nu ik mijn onbewuste belemmerende patronen en trauma’s heb aangekeken en omgezet heb ik nooit meer wat.

Er is sowieso geen ‘drama’ meer in mijn leven. Geen ruzies (wel eens onenigheid, maar dat is echt iets anders), geen ongelukken, geen rare tegenslagen.

Ik laat mij ook niet meer meesleuren in drama van anderen. Niet omdat het me koud laat, maar omdat ik weet dat dat geen zin heeft. Ze (en ikzelf) hebben meer aan mij wanneer ik met mededogen dat van de ander bij de ander laat.

Met mijn gezin en mijn naaste familie gaat het nu goed (wat deels door mij komt).

Ik creëer mijn leven nu bewust zoals ik het wil. Als er een uitdaging komt ga ik die rustig en ontspannen aan.

Ik ben nu de bewuste creator van mijn gedachten, woorden en daden.

Ik heb mijn doelen en dromen helder.

Ik heb er vertrouwen in dat ik ze ga bereiken en ik geniet van de weg erna toe.

Ik hou van mezelf.

tina evers 92

Dingen die ik onderweg heb geleerd en mezelf eigen heb gemaakt en waarbij ik nu anderen help:

Vriendelijk doch duidelijk gezonde grenzen aangeven en me daar niet schuldig over voelen

Echt verbinding aangaan met anderen, anderen vertrouwen

Ook doorhebben wanneer iemand echt niet te vertrouwen is en dan je biezen pakken ipv blijven hangen uit angst, schuldgevoel, of twijfel aan jezelf.

Durven uitspreken (ondanks eventuele angst voor ruzie en gedoe).

Echt laten zien wie je bent en weten dat dat goed is

In de eerste plaats je eigen behoeftes en wensen volgen, niet die van een ander

Niet (te veel) je best doen voor een ander, omdat je denkt dat dat hoort, moet, nodig is, etc..

Je eigen gedachten niet als de waarheid aannemen.

Gezonde zelfreflectie.

Jezelf echt op waarde weten te schatten

Weten dat je genoeg hebt aan jezelf, je hebt niet iets buiten jezelf nodig om gelukkig te kunnen zijn.

Dat je een onuitputtelijke bron bent.

Gezond zelfvertrouwen.

Dat alles wat er in ons leven gebeurt eigenlijk een boodschap van liefde is.

Er is veel te bereiken en ik heb dit keer op keer mogen meemaken met mijn cliënten. 

Logo Tina Evers bullets

Het begeleiden van mensen op hun levenspad vind ik het mooiste dat er is. De sprankel in de ogen na een sessie, de machtige krachtige stromende energie die bevrijd wordt. Het moedige hart dat zich opnieuw durft te openen. Onze levensenergie is een oneindig krachtige bron. Er is altijd een weg om het weer te laten stromen.

Spread the love

Ik heb er mijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te helpen naar hun persoonlijke next level door ze te helpen zich vrij te maken van de ballast die ze hebben opgelopen doordat ze te veel verantwoordelijkheid hebben gedragen als kind en jongvolwassene. Zodat ze vrijer zijn om echt zichzelf te zijn en hun leven van daaruit vorm te gaan geven. 

Ik noem dat van binnen naar buiten gaan leven.

Meer over mijn missie en visie:

Velen zijn nu echt toe aan een nieuwe, meer kloppende balans tussen hoofd en hart en tussen buiten en binnen, maar hebben het of niet door, of weten niet hoe.

Hoe moeten ze dat ook weten, we krijgen het niet geleerd.

Zelfs je emoties toestaan en jezelf op een liefdevolle manier kunnen uitspreken, terwijl je weet dat je veilig bent en ook de ander totaal niet hoeft aan te vallen, hebben maar weinig mensen als kind meegekregen.

Het was niet lullen maar poetsen, niet zeuren en doorgaan. Er was/is nauwelijks bewustzijn en ruimte voor de meer vrouwelijke aspecten in ons leven: zachte aanwezigheid, openheid, flow en introspectie. Toch hebben wij deze aspecten nodig in ons leven om in balans en harmonie met onszelf en de wereld om ons heen te zijn.

tina evers 88
Logo Tina Evers element goud

Ik weet dat deze wereld een harmonischere, gelukkigere en veel liefdevollere plek zal zijn wanneer de mensheid haar volledige power gaat re-claimen. 

Logo Tina Evers bullets

Wil je meer weten over parentificatie? Lees dan mijn blog erover.

Radicaal voor jezelf kiezen spannend?

Echte groei ligt buiten je comfortzone!

Podcast

tina evers 79

Moeiteloos Leven Podcast

Instagram

tina evers 22

Volg mij op Instagram @TinaEvers