Wie ben ik

 

Ik ben Tina Evers (geboren 1978). Na het behalen van mijn diploma Management Economie en Recht aan de Hogeschool voor Economische Studies, vond ik het tijd worden voor meer creativiteit in mijn leven. Ik besloot te gaan leren acteren bij de twee-jarige acteeropleiding het Collectief, te Amsterdam. Daarna ben ik negen maanden rond te wereld gereisd. En daarna heb de vijf-jarige opleiding tot Levenstherapeut bij School of Life, opleidingsinstituut voor Levenstherapie met succes doorlopenDit is een geaccrediteerde post-HBO-opleiding, incl. DSM IV. Medische Basiskennis heb ik afgerond bij Con Amore. 

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk voor Levenstherapie. En sinds november 2015 ben ik lid van de beroepsvereniging de FAGT en worden de sessie bij mij (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Kijk voor meer informatie hierover op mijn pagina Tarieven en vergoedingen.

Ervaringen – zowel leuke als minder leuke – ten volste beleven, ervan leren en er rijker en bewuster uitkomen, dat is wat het voor mij betekent om te leven. Daar horen ook minder fijne, leuke tijden bij.  

Het is in moeilijke of zware tijden helemaal niet gemakkelijk om te zijn met dat wat is. Maar daar ligt volgens mij wel de kern van mens-zijn. We zijn hier om te leren en te groeien. En die prikkels krijgen we eenmaal pas echt door als het minder goed gaat met ons. Maar door vervelende gevoelens en emoties juist wel toe te staan, in plaats van ze weg te drukken, komt daarna altijd weer iets mooiers terug.

Ik heb hier zelf behoorlijk lang ‘last’ van gehad. We leren nu eenmaal niet hoe hier mee om te gaan. Ik heb dan ook heel veel buiten mezelf gezocht. Zowel in afleiding als in bijvoorbeeld boeken. Ik verslond talloze boeken over astrologie, tarot, heksen, kristallen, mysterien, etherische olieen en bezocht vele verschillende therapeuten. Ik wilde mezelf zo graag leren kennen. En ik wilde de wereld en haar bewoners beter leren kennen en begrijpen. Vandaar ook de eerder genoemde acteeropleiding en de wereldreis.

Hoewel ik veel leerde was ik nog steeds op zoek naar iets…

Ondertussen kreeg ik in de gaten dat wat ik nog zocht iets met zelfliefde en met het hart te maken had.

 

 

 

Op een dag stuitte ik bij wijze van toeval op School of Life, Opleidingsinstituut voor Levenstherapie. Ik volgde een kennismakingsworkshop en voor het eerst zag ik dat wat ik zocht: via mijn gevoel bij mezelf naar binnen te gaan en stil te staan bij wat naar boven komt. Dus het hoofd even op stil te zetten. Ik ervoer dat d.m.v. meditatie en vele andere oefeningen als het ware ruimte in mezelf ontstaan voor mijn eigen innerlijke wijsheid en waarheid. Door de jaren heen en met steeds meer oefening en ervaring ging ik steeds meer voorbij aan twijfel en redenatie. Wat een openbaring was dat!

 

Onderweg kwamen oude angsten en opgeslagen stress uit mijn jongste jaren naar boven. Dat deed pijn. Ik schrok me in eerste instantie te pletter. Ik had geen idee dat ik zoveel last had van de dingen die vroeger waren gebeurd. En hoe knap had ik deze nare gevoelens eerder weten te ontlopen! Maar de prijs die ik ervoor had betaald was hoog! Dat was dus de oorzaak van mijn vermoeidheid en verwarring!

 

Het was alsof ik, beetje bij beetje, de sluiers (ook wel afweermechanismen genoemd), die over mijn ware ik heen hadden gelegen, afdeed. En ik leerde mensen kennen die een soortgelijk proces doorliepen. Ik realiseerde me hoe ‘eenzaam’ ik was geweest.

 

Ook kwam ik erachter dat er een andere waarheid is dan die die we van ouders, school en overheid meekrijgen. Naarmate ik meer lessen, therapie, intervisie en supervisie volgde, deed ik ook steeds meer kennis op over de ander, over de wereld, en over de zin van het bestaan. Er ontstond meer en meer rust en ruimte in mij en om mij heen! Die beleving van rust en ruimte wil ik aan zo veel mogelijk mensen doorgeven.

 

Mijn missie is om in mijn praktijk en in mijn leven zoveel mogelijk mensen te helpen bij het hervinden van hun ware, krachtige, blije en vrije zelf en hen zo te helpen om tot hun volledige levenspotentieel te komen!