Wie ben ik

Ik ben Tina Evers (geboren 1978). Na het behalen van mijn diploma Management Economie en Recht aan de Hogeschool voor Economische Studies, vond ik het tijd worden voor meer creativiteit in mijn leven. Ik besloot te gaan leren acteren bij de twee-jarige acteeropleiding het Collectief, te Amsterdam. Daarna ben ik negen maanden rond te wereld gereisd. En daarna heb de twee-jarige opleiding tot Levenstherapeut bij School of Life, opleidingsinstituut voor Levenstherapie met succes doorlopenDit is een geaccrediteerde post-HBO-opleiding, incl. DSM IV. Medische Basiskennis heb ik afgerond bij Con Amore. 

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk voor Levenstherapie. En sinds november 2015 ben ik lid van de beroepsvereniging de FAGT en worden de sessie bij mij (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent. Kijk voor meer informatie hierover op mijn pagina Tarieven en vergoedingen.

Ervaringen – zowel leuke als minder leuke – ten volste beleven, ervan leren en er rijker en bewuster uitkomen, dat is wat het voor mij betekent om leven.

Het is niet altijd gemakkelijk om te zijn met wat is. Zeker niet als je helemaal niet weet dat juist dat hetgeen is waar het om gaat. Ik heb hier zelf behoorlijk lang ‘last’ van gehad. Ik heb dan ook heel veel buiten mezelf gezocht. Zo verslond ik talloze boeken over astrologie en andere spirituele thema’s, voltooide ik een beroepsopleiding tot actrice en bezocht ik vele verschillende therapeuten. Ik wilde mezelf zo graag leren kennen. En ik wilde de wereld en haar bewoners leren kennen. Hierom trad ik in 2004 een negen maanden durende wereldreis aan. En alhoewel ik wel leerde was ik nog steeds op zoek naar iets buiten mezelf. Wel wist ik ondertussen dat hetgeen ik zocht iets met liefde en met het hart te maken had, maar verder kwam ik nog niet.

Tot ik op een dag bij wijze van toeval stuitte op School of Life. Ik volgde een kennismakingsworkshop en voor het eerst zag ik wat ik tot op dat moment altijd over het hoofd had gezien: ik was vergeten om via mijn gevoel bij mezelf naar binnen te kijken en stil te staan bij wat naar boven kwam. Dus het hoofd even op stil te zetten. Ik ervoer dat d.m.v. meditatie en vele andere oefeningen als het ware ruimte in mezelf ontstond voor mijn eigen innerlijke wijsheid en waarheid. Wat een openbaring was dat! Maar ook kwamen de angsten en de stress uit mijn jongste jaren naar boven. Dat deed pijn. Ik schrok me in eerste instantie te pletter. Ik had geen idee dat ik zoveel last had van de dingen die vroeger waren gebeurd. En hoe knap had ik deze nare gevoelens eerder weten te ontlopen! Maar de prijs die ik ervoor had betaald was hoog! Dat was dus de oorzaak van mijn vermoeidheid en verwarring! Ik besloot om de opleiding te gaan volgen. Eenmaal ‘op weg’ kwam ik er al snel achter dat ik eindelijk mezelf aan het ontdekken was! Het was als het ware alsof ik, beetje bij beetje, de sluiers, die over mijn ware ik heen hadden gelegen, afdeed. En ik leerde mensen kennen die een soortgelijk proces doorliepen. Ik realiseerde me hoe ‘eenzaam’ ik was geweest. Ook kwam ik erachter dat er een andere waarheid is dan die die we van ouders, school en overheid meekrijgen. Naarmate ik meer lessen, therapie, intervisie en supervisie volgde, deed ik ook steeds meer kennis op over de ander, over de wereld, en over de zin van het bestaan. Er ontstond meer en meer rust en ruimte. Die beleving van rust en ruimte wil ik aan zo veel mogelijk mensen doorgeven. Mijn wens is het dan ook om binnen mijn praktijk en natuurlijk mijn leven zoveel mogelijk medemensen te mogen helpen bij het her-vinden van hun ware zelf en hen zo te mogen helpen om tot hun volledige levenspotentieel te komen.