Ik ben blij want ik ben nu BTW vrij: tarief met 10 euro verlaagd!Schermafbeelding 2016-07-25 om 15.26.27

Ik durf het inmiddels wel aan: Vanaf nu betaal je in mijn praktijk geen BTW meer over de therapiesessies!

En dat is natuurlijk goed nieuws voor mijn cliënten en voor iedereen die gebruikt maakt van alternatieve zorg. Er wordt al sinds vorig jaar herfst gesleuteld aan het uitwerken van de afschaffing van de BTW-plicht voor therapeuten. Nu zijn de afspraken tussen de belastingdienst en mijn beroepsvereniging, de FAGT, zover gevorderd, dat het verantwoord genoeg is om te stoppen met het in rekening brengen van 21% BTW. Daarmee heb ik mijn tarief voor 1,5 uur per direct kunnen verlagen van 90,- naar 80,- en gaan mijn cliënten er dus per sessie 10,- op voorruit. Zie hier.

Stukje erkenning

Voor mij is het, naast het geldaspect, minstens even belangrijk dat de complementaire sector nu in ieder geval op het terrein van de BTW is gelijkgesteld aan de reguliere geneeskunde. Ik pak het natuurlijk heel anders aan, maar ook ik heb me tot doel gesteld om mensen te helpen om gezonder en gelukkiger te worden. Ik lever dus beslist geen luxe product, maar een eerste levensbehoefte. En dat ziet de wet dus ook zo tegenwoordig. 🙂

Meer informatie

Zie voor meer informatie hierover een artikel van ZZP Nederland. Maar je mag mij natuurlijk ook altijd bellen of mailen voor vragen!

Kom jij nu ook naar me toe?                                                                                                                                                                                                                                                            

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd of dit voor jou reden genoeg is om eindelijk die eerste afspraak met mij te maken?

Zo ja, pak die telefoon…

Zo nee, laat je me weten wat het is dat je nog tegenhoudt? Misschien kan ik er iets van leren!

Schermafbeelding 2016-07-25 om 16.03.29

blij want BTW vrij!