Stilte; er zit ontzettend veel kracht in verscholen. Ik zet stilte in als instrument om terug bij mezelf te komen en me te herbezinnen op mijn gewenste koers in leven en werken.

“Hoe beter je luistert naar de stem binnen in je, hoe beter je de wereld buiten je hoort”. (Dan Millman)

En dat is lang niet de enige reden om regelmatig echt stil te zijn. Zo merk ik steeds weer dat wanneer ik ruimte geef aan de stilte, daarna de mooiste en meest bijzondere dingen gebeuren. Niet alleen voel ik me na zo’n stilte moment helder, opgeruimd en opgeladen, ik weet dan ook precies wat me te doen staat en wat vooral niet. Stil zijn is daarmee een zeer krachtig instrument waarmee ik mij steeds weer kan afstemmen op mijn koers.

stiltegebied

Benut jij  de kracht van stilte al?
Probeer het maar eens uit! Je hebt niets te verliezen toch?!

Echt iedereen kan stil zijn. Er is verder niets voor nodig, je hebt alles al in je. Je hoeft alleen maar te besluiten dat je stil gaat zijn. En steeds als zich toch een gedachte aandient, houdt je je er niet aan vast, maar je gaat er als het ware doorheen. Zo kan de gedachte weer net zo gemakkelijk verdwijnen als ze ook gekomen was. Je hecht er daardoor niet aan vast. Je zult merken dat dit laten zijn je steeds makkelijker af zal gaan namate je vaker oefent. Je zult steeds vaker en langer in de stilte kunnen en ook willen zijn. Dit laatste omdat je steeds meer gaat merken dat ook jij een hoop kunt winnen door regelmatig in stilte te zijn.

Ik zou het erg leuk vinden om van jou te lezen wat stilte voor jou betekend. Vertel het in het reactieveld hieronder!

Ook kwam ik net een interessant artikel met een uitgebreide visie over stilte tegen. Dus mocht je meer willen lezen hier de link ernaar toe: https://magazinemint.nl/wat-stilte-met-je-doet/