Last van energieën, stress en onrust? Ervaar je regelmatig onrust in je hoofd en stress? Dat is zeker geen pretje. Het zorgt er niet alleen voor dat je je onrustiger en ongelukkig(er) voelt dan nodig, het maakt je ook vermoeider en het maakt dat je slechter slaapt. Het zorgt er bovendien voor dat alles zwaarder en minder leuk lijkt en dat het voelt alsof je vaker aan het overleven bent, in plaats van vrijuit leven en genieten. En je krijgt er op termijn pijntjes en zelfs aandoeningen van. Last but not least – om bij het thema van de afgelopen posts te blijven – maakt het je vatbaarder voor energieën van anderen.

Allemaal redenen om stress en onrust zo snel mogelijk om te zetten in rust en ontspanning!

Één van de fijnste en snelste manieren om spanning en onrust los te laten is het lichaam losmaken door te bewegen, te schudden en te trillen. Daar zijn legio cursussen en gepatenteerde technieken voor, fantastisch natuurlijk, maar ik hou het graag simpel. 😉

Aan de slag
Ga staan en sluit voor een moment je ogen. Ga met je bewustzijn je lichaam in. Adem diep in en uit. Doe dit een paar keer en blijf even zo staan. Sta toe dat je lichaam op een gegeven moment vanuit zichzelf gaat bewegen. Het kan de eerste keer even duren voor dit gebeurt, maar als je het toestaat, gebeurt het echt. Misschien gaat je hoofd zich er meteen mee bemoeien, maar laat dat zijn, zonder er veel aandacht aan de schenken. De beweging begint meestal heel klein en nauwelijks merkbaar. Ga er gewoon in mee. Misschien is het eerst alleen een soort heen en weer deinen. Maar het wordt al snel vanzelf groter. Laat het helemaal gebeuren. Geniet ervan. Ga er helemaal in op. Maar het desnoods groter dan het lijkt. Je lichaam zal vanzelf aangeven wat het wil. De bewegingen zullen groter en kleiner worden, wild of juist rustig. En merk op hoe je lichaam zich tijdens dit bewegen, trillen en schudden ontdoet van spanning en onrust, van vastgezette blokkades en stijfheid.

Veel plezier met het bewegen en losmaken ermee en ik lees graag van je hoe het ging! Vragen? Je weet me te vinden!

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Hier en hier heb ik er meer over geschreven.