Word je bewust van je adem

tina evers 22

Over Tina

Levenstherapeut | Healer | Nieuwe Geest Coach

Creëer jouw droomleven door jezelf te bevrijden van je innerlijke blokkades. Kom in alignment met wie je echt wilt zijn en plug in op je potentieel.

Zo kan ik jou helpen

In mijn blog van 11 juli vertelde ik over een belangrijke oorzaak van vermoeidheid en overprikkeling. Daarin beloofde ik je regelmatig tips te geven om jezelf tot rust te brengen en op te laden. 

Vandaag dan ook de eerste tip: Word je bewust van je ademhaling 

Welzijn begint met goed ademen. Helaas ademen we bijna allemaal niet diep en vrij genoeg. Stap 1 is dan ook om je dagelijks bewust te zijn van je ademhaling. Waar zit je ademhaling? Idealiter adem je tot in je onderbuik. En is bovendien je gehele romp vrij om uit te zetten bij het inademen.

Leg om jezelf steeds een beetje meer bewust te worden van je adem en waar die op welk moment van de dag zit, dagelijks, het liefst meerdere keren per dag, één of twee keer handen op je buik en adem naar je buik toe.

– Waar zit je adem op het moment dat je je hand op de onderbuik legt?

– En waar zit je adem op het moment dat je hand een tijdje op de onderbuik ligt en jij bewust bent van je ademhaling?

– Waar zit je adem nadat je je even van je adem bewust bent geworden met behulp van je hand?

– Voel je je nu anders? Zo ja, hoe? Zo nee, want heb je nog meer nodig om tot diepere ademhaling te komen?

– Kan je adem overal komen? Of zit het ergens vast?

– Wat heeft jouw lichaam nu nodig om meer ruimte te kunnen maken voor jouw ademhaling?

Vertel 

Kun je, nadat je hier een paar dagen mee bezig bent geweest, verschil ervaren in hoe je je voelt qua vermoeidheid en overprikkeling?

 

Ik zou het geweldig vinden om hierover te horen van je!

 

Wil je hiermee verder onderzoeken en werken aan een automatisch diepere ademhaling? Neem dan contact met mij op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

#tipvandedag #adem #overbelasting #vermoeidheid #overprikkeling #HSP #ademhaling

Meer lezen?

We doen het allemaal. Echt waar.Onszelf verhalen vertellen. Steeds weer.Sommige verhalen geven ons kracht en brengen ons verder. Maar ook heeft iedereen één of meerdere...

Onze opvoeding en emoties Wie van ons heeft nou als kind ervaren dat al onze emoties er mochten zijn en dat dit geen enkele negatieve...

Healing op afstand zo werkt het Healing op afstand mogelijk volgens de tot nu toe ontdekte wetten van de kwantumfysica Wat is healing op afstand?...